Árajánlatot kérek!

Társadalmi felelősségvállalás

Az alapelv…
A múlt század második felén kezdte el felismerni az emberiség azt a tényt, hogy az önmagunkra zúdított népességi és gazdasági növekedés már jelentős hatást gyakorol a Földre. Ennek a hatásnak a mérete, sebessége, visszafordíthatósága napjainkban is állandó vitatéma a politikusok, kutatók, különböző érdekcsoportok között, és ezeket a kérdéseket meg is kívánjuk hagyni ezen szereplők számára.

Azt a tényt azonban, hogy a gazdasági növekedés, és ami számunkra leginkább fontos; az ehhez kapcsolódó ipari termelés, komoly terhet jelent a környezet számára, már nem kérdőjelezzük meg, és kötelességünknek érezzük, hogy foglalkozzunk vele.

Nem célunk álszentnek sem lenni, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a globalizált gazdaság szervezetében egy kicsi sejtként működve, a mi tevékenységünk is hozzájárul a környezet terheléséhez. Abban azonban elkötelezettek vagyunk, hogy a mi működésünk, a mi termékeink, szolgáltatásaink, és a vállalati szemléletünk, a jelenlegi tudásunk szerinti lehető legkisebb környezeti terhelést eredményezze, és hozzájáruljon a fenntartható fejlődéshez.

Ezen törekvésünket három csoportba bontottuk.

Fenntartható fejlődés

Fenntartható termék
Életciklus - elemzés
Az alapanyag forrása
Hulladék-visszagyűjtés
Körforgásos gazdaság
Fenntartható kémia
Újrahasznos források
Fenntartható működés
Társadalmi felelősségvállalás
Ökológiai lábnyom
Megújuló energiák használata
Működés felülvizsgálata
Közösségi gazdaság
Vállalati szemléletformálás
Társadalmi érzékenyítés
Oktatás, ismeretterjesztés
Nemek közötti egyenlőség

Fenntartható termék

Életciklus

Maga a minőség, egy olyan fogalom, amely nemcsak a vevő számára fontos, hanem garantálja a termék hosszú időn át tartó felhasználását. Az általunk forgalmazott gépek, a gazdaság érdekében működő termelőeszközök. Minél tovább tud működni a gazdaság szolgálatában, annál később szükséges ismét új erőforrásokat felhasználni, egy új gép előállítására. Szervizszolgáltatásunk ennek érdekében is igyekszik az adott gépet a lehető legtovább karbantartani, egészen addig a pontig, amikor már a gép működése nem gazdaságos, és az esetlegesen elavult, korszerűtlen technológia nagyobb terhelést jelent, mint egy új, energiatakarékos gép termelésbe állítása. Az általunk forgalmazott hibrid vagy elektromos élhajlítók, CO2 lézerek a legszigorúbb energiahatékonysági előírásoknak is megfelelnek, a korábbi technológiák energiaszükségletének töredékét használják. Nem mellesleg, a szervo-elektronikus technológia teljesen olajmentes működése is komoly lépés.

Az alapanyag forrása

Beszerzéseink során törekszünk a gépek együttes szállítására, így csökkentve a fuvarozásnak a környezetre gyakorolt hatását. Előnyben részesítjük azokat az alkatrészeket és egyéb termékeket, amelyek az országhatáron belül, illetve földrajzi közelségben beszerezhetők, így csökkentve a szállítási útvonalakat. Ideális esetben közvetlenül a gyártótól vásároljuk meg, így csökkentve a termék felesleges utaztatását.

Hulladékkezelés

Telephelyünkön szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A papírhulladékot, például korábbi katalógusokat elsősorban iskolai hulladékgyűjtési akciók során juttatjuk el a megfelelő gyűjtőpontokra.
Az olajcsere folyamán keletkező használtolaj kezeléséről is gondoskodunk.

Körforgásos gazdaság

Fontos megjegyezni, hogy az újrahasznosítás legalapvetőbb módját, az újra-használatot alkalmazzuk a legtöbb csomagolóanyag esetében. A bejövő termékek dobozai tökéletesen megfelelnek számunkra a mi kiszállításaink során, így új csomagolóanyag igényünk gyakorlatilag megszűnt.

Fenntartható kémia

Szerviztevékenységünk során a lehető legmagasabb minőségű segédanyagokat használjuk, amelyek előállítása során a felelős vállalatok, azoknak környezetre gyakorolt hatását is figyelembe vették. Kerüljük a nem megbízható forrásból származó tisztítószerek, szerviz alapanyagok felhasználását.

Újrahasznos források

Tevékenységünk során nem állítunk elő olyan mennyiségű közvetlen hulladékot, amely jelentős terhelést jelentene a környezetre. Kizárólag újrahasznosított papírlapokat használunk fel. Mindemellett törekszünk olyan apró lépésekre, amelyek az előállított energiaforrások minél többszöri felhasználását jelentik. Legyen ez, a papír mindkét oldalának kihasználása, vagy újratölthető tartályok használata a szerviz során.
A telephelyünkön palackos víz helyett víztisztító berendezést alkalmazunk. Így minden évben kb. 2000 palackkal kevesebbet használunk.

Fenntartható működés

Társadalmi felelősségvállalás

Fontosnak tartjuk az olyan értékek támogatását, amelyek nemcsak a természeti környezetre gyakorolnak hatást, de egy jobb, egészségesebb életet jelentenek a benne élők számára. Így a helyi sportegyesületek kiemelt támogatói voltunk az elmúlt években. Elsősorban a gyermek, és utánpótláskorú sportolók számára. Új irodaépületünkbe már a testmozgáshoz szükséges felszereléseket is beterveztünk, hiszünk benne, hogy nemcsak a fizikai egészséghez járulunk ezzel hozzá, de munkatársaink szellemi frissességét, egészségét is megőrizzük.
Működésünkben teljesen átálltunk a számlák elektronikus kiküldésére és fogadására. A lehető legtöbb dokumentumot kizárólag elektronikus úton tároljuk.

Mitsubishi kapcsolat
Minden egyes eladott Mitsubishi lézervágó után elültetünk egy japáncseresznye fát telephelyünkön. Célunk ezzel kifejezni, hogy nem feledkezünk meg környezetünkről, valamint elismerésünk jele, japán partnerünk által létrehozott kiváló termékért.
Célunk jövőben az új technológiák alkalmazása telephelyünkön. Elsősorban megújuló energiaforrásokkal, napelemekkel, hibrid vagy elektromos gépjárművekkel. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezeknek a környezetre gyakorolt externális hatása szintén magas. Jó példa erre a leggyakrabban megjelenő kritika az akkumulátorcellákról, valamint az elektromos energia előállításának módja, hiszen valóban, sok esetben hagyományos erőmű hozza létre a nem is olyan tiszta energiát. Mindezen kritikák tudatában is hiszünk abban, hogy a fejlődés iránya, törekvésének célja jó, és még ha nem is ezen technológiák jelentik majd a megoldást a fenntartható fejlődés összes problémájára, egy fontos lépésnek számítanak.

Tegye fel kérdéseit, kérjen árajánlatot! Munkatársaink készséggel várják megkeresését!
© Copyright 2024 - PMT Szerszámgép Zrt. - Minden jog fenntartva
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram