Árajánlatot kérek!

INTERJÚ EMRE VARISLIVEL, A VARTEK ALAPÍTÓ VEZETŐJÉVEL

A nemzetközi Easy Engineering Magazin interjút készített Emre Varislivel, a Vartek török gépgyártó vállalat alapító vezetőjével, melyet magyar nyelvre is lefordítottunk. Fogadják sok szeretettel.

Interjú Emre Varislivel, a VARTEK alapító vezetőjével

2020.november 24.

A vállalat és tevékenységének rövid leírása.

Emre Varisli: A Vartek Machinery-t 2014-ben hozták létre Bursa-ban, Törökország gépipari szektorában. A cég alapítója, Emre Varisli, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a fémlemez megmunkáló gépek világában. Szorosan együttműködve több ezer vásárlóval a világ minden tájáról, jól megismerte a szakadékot a lemezmegmunkáló gép gyártók termékei és a vevők igényei között.

Ez a Vartek létének legfőbb mozgatója. Meggyőződésünk, hogy jelentős előnyt tudunk magunk számára teremteni a piac megértésével, mentalitásunkkal és termékeinkkel.

Nem az a célunk, hogy vevőinket áruvásárlóként kezeljük. Jól tudjuk, hogy minden vevőnek különböző igényei vannak, és különböző gyártási forgatókönyvei, és minden egyes élhajlítógépet és táblalemezollót különféle igényeknek megfelelően kell kialakítani.

Ebben az értelemben büszkék vagyunk arra, hogy először egy mérnöki társaságként, majd gépgyártóként mutatkozhatunk be.

Ezért nincs értékesítési korlátunk. Inkább meghallgatjuk ügyfeleink véleményét, átnézzük a gyártási folyamatot, és végül olyan modellt választunk vagy készítünk, amely megkönnyíti a dolgukat ma és holnap.

Büszkék vagyunk arra is, hogy tervezési és gyártási csapatunk fáradhatatlanul dolgozik a kulisszák mögött, hogy az ügyfelek számára ne csak egy gépet, hanem egy megoldást is kialakítsunk, amely speciális igényekhez igazodik. Minden munkatársunk nagy tapasztalatú ebben a szektorban, és hosszú éveket töltöttek élhajlítógépek és táblalemezollók építésével. A megfelelő elképzeléssel és küldetéssel vezérelve, jól boldogulnak a vevőink számára, a legjobb megoldás megtervezése és megépítése terén.

EE: Melyek a vállalat fő tevékenységi területei?

Emre Varisli: Cégünk a CNC hidraulikus élhajlítógépek és a CNC hidraulikus táblalemezollók kutatására és fejlesztésére, tervezésére, gyártására és kereskedelmére szakosodott.

EE: Mi a 2020-as hír az új termékekről?

Emre Varisli: 2020 nagyon nehéz év volt a Varteknek, mint mindenki másnak a világjárvány miatt. Azonban nem álltunk le a K + F tevékenységünkkel, és 2020-ban bemutattuk a teljesen a Vartek mérnökei által tervezett és beépített prémium hátsó ütköző rendszert. Ezek a hátsó ütközők, a szimpla X tengelytől kezdve egészen a 6 tengelyes modellig, egy teljesen egyedi alumíniumöntvényből és extrudált alumínium profilból készített szerkezetek, biztosítva a merevséget és a stabilitást, valamint a nagy mozgási sebességet. Nagyon büszkék vagyunk az eredményekre, és ügyfeleink ebben egyetértenek velünk.

EE: Mi a forgalmazott termékek köre?

Emre Varisli: Gyártási kínálatunkban 2 fő termék található. Az egyik CNC hidraulikus élhajlító gép, a másik pedig CNC táblalemezolló. Mindkettőnek különböző sorozatai vannak.

A hidraulikus élhajlító gépek 4 sorozatból állnak:

A PrimaForm- a Vartek zászlóshajója. Olyan gyártási környezetekhez tervezték, ahol nagyon sok különböző, de kis mennyiségű alkatrészeket gyártanak, és gyakori gépbeállításokat, átállásokat igényelnek. Minden funkcióját olyan ügyfelek számára tervezték, akik olyan anyagokkal dolgoznak főleg, mint a rozsdamentes acél és az alumínium.
Az AccuraForm- egy sokoldalú élhajlító gép, amelyet kis és közepes sorozatú közepes és sok termékfajta esetén lehet jól használni. Ideális élhajlító gép azoknak az ügyfeleknek, akiknek gyakori beállításra van szükségük a gyártáshoz, de nem olyan termékeket gyártanak, melyeken ferde hajlítások vannak, és amelyekhez hat tengelyes hátsó ütközőre lenne szükség.
AdvanceForm- nagy sorozatú, kevés termékszámú gyártási környezethez tervezték és építették. Az AdvanceForm ugyanazzal a moduláris felépítéssel rendelkezik, mint az AccuraForm, így az AdvanceFormot vásárló ügyfelek is a 0,01 mm pontossággal megmunkált merev, egy darabból gyártott vázra épített gépet kapnak, nagy torokmélységgel és nagy lökethosszal, nagy nyílással, amellyel nagy méretű lemezeket, valamint mély dobozokat, paneleket hajlíthatnak.
BasicForm- olyan ügyfelek számára készült és készül, akik egyszerű alkatrészeket gyártanak, és nem kell napi pár óránál hosszabb ideig működtetniük az élhajlító gépüket. A BasicForm könnyen kezelhető vezérlése és egyszerű működtethetősége megkönnyíti a használatot az ügyfelek számára, akik egyszerű hajlítási igényeikhez költségtakarékos megoldást igényelnek. A BasicForm egy belépő szintű élhajlító gép, de ugyanazon moduláris felépítéssel az AdvanceFormmal. Nem köt kompromisszumot a minőség, a következetesség és a megbízhatóság terén.

A hidraulikus táblelemezollóknak két sorozata van:

1. Az EcoCut- olyan ügyfelek számára készült és készül, akiknek megbízható, jó ár / teljesítmény aránnyal rendelkező lengőgerendás kialakítású ollóra van szükségük.
2. A PrimaCut- olyan ügyfelek számára készült és készül, akiknek pontosság és a sokoldalúság szükséges. Ez egy nagy teherbírású táblalemezolló, nagyon erős, merev vázzal, amely kiválóan teljesít mind a maximális, mind a minimális teljesítménynél, lemezvastagságnál, az automatikus vágási szög beállításának és az automatikus késhézag állításnak köszönhetően.
EE: Melyik szakaszban van az a piac, ahol jelenleg aktív?

Emre Varisli: Valójában ez egy folyamatosan növekvő piac. Minden olyan országban, ahol az ipar aktív, különösen azokban az országokban, ahol az építőipar gyorsan fejlődik, minden évben növekszik a kereslet termékeink iránt. De természetesen a világjárvány miatt a piacon a kívánt növekedést ebben az évben nem sikerült elérni.

EE: Mit tud mondani a piaci trendekről?

Emre Varisli: A lassulás, amely az év második negyedévében majdnem elérte a maximális szintet, a harmadik negyedév végétől kezdett lassan helyreállni. Ezenkívül a szakértő közgazdászok előrejelzései szerint a világkereskedelem várhatóan 2021-ben újra növekedni kezd. És valójában már kezdjük látni ezt a javulást azokon a piacokon is, ahol különösen jók vagyunk, például Olaszországban, Lengyelországban, Oroszországban, Magyarországon, Csehországban és az USA-ban.

EE: Melyek a leginnovatívabb termékek?

Emre Varisli: Az egyik leginnovatívabb termékünk (és ebben az esetben résztermék) a prémium hátsó ütközőnk, amely páratlan sebességet és pontosságot nyújt ügyfeleink számára.

Egy másik érdekes termék, amelyet ügyfeleinknek kínálunk, egy lézer és kamera alapú valós idejű szögmérő és korrekciós rendszer, amelyet az ausztrál székhelyű Lazersafe Inc-vel közösen fejlesztettünk ki. Ez a rendszer valós időben képes megmérni egy hajlított alkatrész szögét, érzékelni az anyag rugózását és valós időben kompenzálni tudja a termék megfelelő hajlítási szögét, egy ciklus alatt.

Mi vagyunk az egyetlen török ​​élhajlítógép gyártó, amely világszerte felajánlhatja a vevőinek ezt a rendszert a Lazersafe-el fennálló szoros kapcsolatunknak és a folyamatos K + F erőfeszítéseinknek köszönhetően.

EE: Milyen becslései vannak 2020-ra?

Emre Varisli: Mint fentebb említettem, a termelés és az értékesítés növekedésére nem kell számítani 2020-ra a tavalyihoz képest. Az év utolsó negyedévében elért lendülettel azonban úgy becsüljük, hogy 2020-ot elégedett eredménnyel zárjuk.

VARTEK élhajlító kínálatunk IDE kattintva érhető el!

VARTEK lemezollókról bővebben ITT olvashatnak!

© Copyright 2024 - PMT Szerszámgép Zrt. - Minden jog fenntartva
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram